Již od roku 2002 řešíme Vaše projekty průmyslového značení.
  • +420 773 684 636
  • TTR@LT.cz

Leonardo technology v médiích

V Leonardu se intenzivně věnujeme publikační činnosti v odborných časopisech s internetových portálech. Aktuálně jsme pro Vás napsali následující.

Máme řešení na míru pro každého!

Elektrotechnika, potravinářství, lahvárenství, automotive, chemie, kosmetika, mlékárenství, zdravotnictví.

Domluvte si schůzku

Odolné TTR pásky SPREMIUM HYBRID pro ploché i šikmé hlavy

Našim zákazníkům standardně dodáváme termotransferové pásky podle typu tiskové hlavy v jejich TTR tiskárnách. Věděli jste ale o páskách, které jsou určeny pro více typů tiskových hlav? Odpovědí může být nová řada odolných TTR pásek SPREMIUM HYBRID pro všechny typy tiskáren se zajímavou odolností.

 spremium hybrid zkumavka

Standardně mají tiskárny s plochou hlavou (flat-head) a tiskárny se šikmou hlavou (near-edge) svou vlastní řadu barvících pásek. TTR pásky určené pro plochou tiskovou hlavu nefungují na šikmé tiskové hlavě a obráceně. To je dáno kvůli rozdílnému nosnému materiálu, rychlosti, teplotě a úhlu nanášení. Ve výsledku může ve výrobách s více druhy TTR tiskáren docházet k záměnám barvících pásek pro plochou a šikmou hlavu. To může vyústit ve špatný/žádný potisk – v horším případě poškození tiskové hlavy.

V případě naší řady TTR pásek SPREMIUM HYBRID, určených pro všechny typy tiskových hlav, tato starost odpadá. Barvící pásky fungují spolehlivě na obou typech tiskových hlav - je možné ji použít v našich tiskárnách XLP 504 (flat-head) a 64-04 (near-edge). V našem portfoliu nabízíme resinovou (pryskyřičnou) pásku, která se skvěle hodí zejména pro potisk náročných plastových substrátů (PE, PET, PP).  Dle našich testů tato páska funguje i na místech, kde normálně termotransferový tisk nefunguje: jemně lakované etikety (vinařské, produktové).

Zároveň jsme tuto pásky nasadli i do projektu "Linka pro značení zkumavek PCR testů", kde jí pro nás testoval zákazník v náročných podmínkách: až -80 °C, chemická odolnost a odolnost vůči otěru. V potaz jsme museli vzít i náročný materiál etikety a near-edge tiskovou hlavu aplikátoru etiket Novexx ALX 924. Zákazník nám TTR pásku vyzkoušel s následujícím zpětnou vazbou: „TTR pásku jsem zkoušel po natištění a aplikaci na zkumavky prohnat mrazákem i suchým ledem, otírat je následně prstem, krémem, nehtem, etanolem a isopropanolem a jsem s výsledkem spokojený, nátisk na bočním štítku [zkumavky] krásně vydržel.

 

Máte zájem odolné hybridní TTR pásky? Vyplňte formulář níže a obratem se Vám ozveme.