Již od roku 2002 řešíme Vaše projekty průmyslového značení.
  • +420 773 684 636
  • TTR@LT.cz

Leonardo technology v médiích

V Leonardu se intenzivně věnujeme publikační činnosti v odborných časopisech s internetových portálech. Aktuálně jsme pro Vás napsali následující.

Máme řešení na míru pro každého!

Elektrotechnika, potravinářství, lahvárenství, automotive, chemie, kosmetika, mlékárenství, zdravotnictví.

Domluvte si schůzku

Jak poznat vadnou tiskovou hlavu

Špatně fungující tisková hlava může přinést řadu problémů. Její včasnou výměnou můžete odvrátit nepříjemnosti, jako je zastavení a proluka ve výrobě. Jak ale poznat, když tisková hlava odchází?

30-60 km potisknutého materiálu

Standardní tisková hlava má obvyklou životnost 30-60 kilometrů termotransferové barvící pásky / materiálu. Ojediněle zvládnou i 150 km materiálu. Životnost tiskové hlavy ovlivňuje prostřední ve kterém tiskárnu používáte a nastavení tisku/teplota. Obecně platí, že čím vyšší teplota tisku, tím kratší je její životnost. 

Mechanické poškození

Tisková hlava je sama o sobě velmi citlivý komponent, který vyžaduje opatrné zacházení. Je tedy třeba  dbát na to, aby obsluha neprováděla jakékoliv neodborné zásahy v prostoru tiskové hlavy. Například pokoušet se vyprostit uvízlou etiketu nebo TTR pásku pomocí ostrých předmětů jako jsou kleště, šroubovák, nůžky a podobně. Mechanické poškození na tiskové hlavě je zpravidla nevratné a pro další správné fungování tiskárny je nezbytné hlavu vyměnit.

Vadné tiskové body

Vynechávající tiskové body značí opotřebování tiskové hlavy. Jsou tedy prvním znakem vadné tiskové hlavy. V potisku to vypadá tak, že jsou v něm vynechány proužky nebo i celé znaky. Pokud vaše tiskárna tiskne tak, jak na fotografiích níže, budete se muset připravit na výměnu tiskové hlavy. V extrémním případě vynechává celá část hlavy (např. třetina bodů na tiskové hlavě).

Co s tím?

Pokud vaše tisková hlava nepracuje jak má nebo nese jiné znaky poškození, bude potřeba ji vyměnit. V tomto případě Vám můžeme pomoci – celou řadu originálních tiskových hlav, které máme trvale skladem (např. Avery, Novexx, Zebra, Datamax, Intermec, Sato, Citizen, Videojet, Carl Valentin, Monarch, Markem, Linx, Godex, Daumar, Savema, aj.) 

 

 

Zde si můžete také prohlédnout 4 tipy pro správnou péči o tiskové hlavy