Již od roku 2002 řešíme Vaše projekty průmyslového značení.
  • +420 773 684 636
  • TTR@LT.cz

Leonardo technology v médiích

V Leonardu se intenzivně věnujeme publikační činnosti v odborných časopisech s internetových portálech. Aktuálně jsme pro Vás napsali následující.

Máme řešení na míru pro každého!

Elektrotechnika, potravinářství, lahvárenství, automotive, chemie, kosmetika, mlékárenství, zdravotnictví.

Domluvte si schůzku

Od 1.6.2023 Zásilkovna přechází na nový formát štítků. Jste připravení?

Jeden z největších tuzemských přepravců Zásilkovna přechází od 1.6.2023 na nový formát štítků o rozměru A6. Dochází tak ke sjednocení na univerzální rozměr štítku akceptovaný všemi evropskými a světovými přepravci. Co tato změna přinese a jak se na ní připravit?

 

Co změna přinese uživatelům Zásilkovny? Urychlení a sjednocení

Přechodem na formát štítků A6 (10x15 cm) dojde hlavně ke sjednocení velikosti štítků, což znamená rychlejší zpracování zásilek při příchodu na depo Zásilkovny, a to zejména u zahraničních zásilek, které nebudou muset čekat na přeštítkování. Zároveň sjednocení formát přinese i lepší informace o zásilce: zákazník bude mít k dispozici trasovací číslo koncového dopravce pro sledování zásilky ihned po podání zásilky a bude mít okamžitou jistotu správnosti údajů a parametrů zásilky (včetně adresy příjemce).

Máte správnou techniku a spotřební materiál? Jde to lépe a levněji.

Štítky lze tisknout mnoha způsoby. Velmi rozšířeným způsobem je tisk přes standardní laserové a inkoustové tiskárny na A4 archy, které jsou dále rozdělené na A5/A6 formáty štítků. Takový tisk je ovšem nákladnější, jelikož kromě ceny archových štítků musíte musíte do výsledné ceny štítku zahrnout i náklady na tonery a případný servis inkoustové tiskárny. Existuje jiné, levnější řešení?

Samozřejmě. Jakožto přímý výrobce štítků máme pro tento účel optimální řešení. Doporučujeme tiskárnu Zebra ZD220/230/421 a etikety pro přímý termotisk.

zebra zd220 leonardo technology 1

Proč etikety na přímý termotisk (direct thermal)? 3 hlavní výhody pro každého uživatele

 A6 stitky

1) Náklady

Etikety/štítky určené pro přímý termotisk využívají pro tisk údajů tepelný přenos a není tedy potřeba použití toneru či náplně. Při tisku štítků z termocitlivého papíru tak platíte pouze ze etiketu samotnou.

2) Praktičnost

Štítky pro tiskárny řady Zebra ZD jsou dodávány v rolích o návinu až 500 ks na 1 roli (10x15cm). Z hlediska pohodlí se tak nemusíte starat o časté výměny archů. Zároveň nemusíte měnit běžné papíry za archy s etiketami a obráceně.

3) Čitelnost

Termoetikety mají tu výhodu, že jejich tisk se nerozmaže. Díky absenci inkoustu budete mít jistotu čitelnosti kódu i jeho odolnosti vůči běžným provozním vlivům v transportu.

Pokud nemáte vlastní termotransferovou tiskárnu a/nebo štítky kontaktujte nás níže, rádi Vám poradíme.

Chci štítky pro Zásilkovnu a/nebo tiskárnu   

Zdroje: https://www.zasilkovna.cz/blog/povinny-format-tisku-stitku-a6; https://www.zasilkovna.cz/blog/primy-tisk-stitku-na-externi-prepravce