Již od roku 2002 řešíme Vaše projekty průmyslového značení.
  • +420 773 684 636
  • TTR@LT.cz

Leonardo technology v médiích

V Leonardu se intenzivně věnujeme publikační činnosti v odborných časopisech s internetových portálech. Aktuálně jsme pro Vás napsali následující.

Máme řešení na míru pro každého!

Elektrotechnika, potravinářství, lahvárenství, automotive, chemie, kosmetika, mlékárenství, zdravotnictví.

Domluvte si schůzku

Z 99 % recyklované? To jsou nové PP etikety!

Narozdíl od PET materiálů, nebývaly použité polypropylenové (PP) materiály nijak zvlášť recyklovány a znovu využívány. To se nyní mění. Tři nové recyklované materiály s až 99% recyklovanou složkou jsou nyní k dispozici.

Nové materiály BU578, BW035 a BW983 jsou vyráběny z použitého plastového materiálu (PCR – post-consumer recycled) metodou chemické recyklace. Ta dosahuje velmi podobných výsledků při recyklaci za snížení emisí CO2 až o 79 %. V porovnání se standardní výrobou PP dochází i ke nižší spotřebě fosilních paliv a umožňuje uživatelům těchto materiálů dosáhnout lepší dlouhodobé udržitelnosti i vůči CSR (Corporate Social Responsibility).



Všechny tři materiály mají certifikaci ISCC PLUS, která garantuje správné opakované využívání polymerů.

Ačkoli jsou tyto materiály vyrobeny z plastového odpadu, etikety z nich jsou dokonce doporučeny pro přímý kontakt s potravinami a nápoji, dále na výrobky pro osobní péči, kosmetiku, drogerii – obecně na plastové a skleněné obaly. Díky vysokému podílu recyklované složky pomohou tyto materiály výrobcům snížit i poplatky za plastové obaly, kterou vejdou v platnost v roce 2023 (viz https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2020/07/21/european-council-conclusions-17-21-july-2020/#).

A jaké kombinace materiálů jsou k dispozici?

  • BU578 – bílý face, průhledný liner (90 % recyklované složky)
  • BW035 – průhledný face, bílý liner (99 % recyklované složky)
  • BW983 – bílý face, bílý liner (90 % recyklované složky)

Díky spolupráci s českým zastoupením Avery Dennison Vám můžeme v Leonardo technology tento materiál již nabídnout. V případě dotazů se na nás neváhejte obrátit.