Již od roku 2002 řešíme Vaše projekty průmyslového značení.
  • +420 773 684 636
  • TTR@LT.cz

Leonardo technology v médiích

V Leonardu se intenzivně věnujeme publikační činnosti v odborných časopisech s internetových portálech. Aktuálně jsme pro Vás napsali následující.

Máme řešení na míru pro každého!

Elektrotechnika, potravinářství, lahvárenství, automotive, chemie, kosmetika, mlékárenství, zdravotnictví.

Domluvte si schůzku

Etikety na transparentní materiály hluboce zmrazených potravin

Etikety na potravinářské výrobky musejí mít speciální vlastnosti a to zvláště, pokud se bavíme o potravinách určených pro chlazení, zamrazení nebo hluboké zmrazení.

Etikety pro tento druh potravin musí mít především lepidla odolávající procesu zamrazení/tání a povrch odolný proti vlhkosti.

Při použití běžných etiket bez těchto speciálních vlastností by docházelo k jejich odlepování a narušení povrchu. Navíc při balení potravin do průhledných polyetylénových nebo polypropylenových fólií by zde bylo další omezení, které je způsobeno „žloutnutím“ adhesivního lepidla a narušením transparentnosti obalu, které je způsobeno především vlivem UV záření.

etikety do mrazu 1

Přinášíme řešení a snížení nákladů

Ve spolupráci se společností Avery Dennison přinášíme řešení výše uvedených problémů. K dispozici je nový druh ultra čirého, bezžloutlého lepidla S2045C pro etikety na chlazené, zamrazené a hluboce zmrazené výrobky. Nové lepidlo má výrazně lepší transparentnost ve srovnání s dosud dodávanými etiketami obsahující lepidlo S2045N. Z tohoto důvodu je vhodné na jakékoli aplikace etiket, kde je důležitá průhlednost.
Etikety s novým typem lepidla S2045C přináší unikátní řešení na trhu a nižší celkové náklady (TAC), protože již není zapotřebí vrchní bariérová fólie. Jsou tak perfektní řešení pro chlazené potraviny (např. pizza, sýry, klobásy, salámy i jiné masné výrobky, zeleninové saláty, bagety, chlazené ryby, atd.)

Nové etikety nejen do mrazu

V novém produktovém portfoliu jsou zahrnuty s tímto novým lepidlem tři typy etiket (BF625, BF626 a BF627) s provozní teplotou od -40 °C až do 70 °C určené jak pro polyetylénové, tak i ultra jemné tuhé polypropylenové fólie.
Vrchní nátěr těchto etiket navíc poskytuje vylepšenou potiskovatelnost díky patentovanému laku TC7007 umožňujícímu zvýšit rychlost zpracování fólií. Pro potisk je možné použít UV, vodní a rozpouštědlové inkousty. Materiál je vhodný i pro potisk pomocí termotransferových tiskáren.
Nové etikety vyhovují evropským směrnicím a legislativám o potravinách FDA 175.105 a doporučením XIV. němecého spolkového institutu pro hodnocení rizik (BfR). Strana lepidla může být v souladu s nařízením komise (EU) č. 10/2011 v přímém kontaktu se suchými, vlhkými netukovými potravinami.

etikety do mrazu 2

Benefity:

  • Ultra čiré lepidlo jako základní vlastnost
  • Super vysoká odolnost potisku
  • Nižší celkové náklady
  • Vhodné pro použití s čirou PP fólii
  • Vhodné pro označování zakřivených a tvarovaných povrchů
  • Minimální teplota při aplikování 0 °C

Zaujalo Vás dané řešení? Kontaktujte nás, vytvoříme Vám řešení na míru.