Již od roku 2002 řešíme Vaše projekty průmyslového značení.
  • +420 773 684 636
  • TTR@LT.cz

Leonardo technology v médiích

V Leonardu se intenzivně věnujeme publikační činnosti v odborných časopisech s internetových portálech. Aktuálně jsme pro Vás napsali následující.

Máme řešení na míru pro každého!

Elektrotechnika, potravinářství, lahvárenství, automotive, chemie, kosmetika, mlékárenství, zdravotnictví.

Domluvte si schůzku

Papírové etikety s rPET linerem

Nedostatek papírového lineru (podložky, nosiče) na světovém trhu donutil výrobce etiketových materiálů nabízet i jiné alternativy. Jednou z nich je materiál s rPET23 linerem. V čem vyniká a jak funguje v reálném životě?

etikety s rPET linerem

Co je jinak?

Změnu poznáte na první pohled. Oproti běžné papírovým etiketám se žlutým papírovým nosičem jsou tyto etikety totiž na transparentním plastovém nosiči. Vaše tiskárna tento rozdíl nepozná, jelikož podstatná je mezera mezi etiketami, kterou musí snímač vidět. A ta je rozeznatelná dobře díky transparetnímu lineru.

Je to ekologické?

I přesto, že je podložka vyrobena z plastu je reálně ekologičtější než standardní papírová. Malé „r“ ve zkratce rPET23 nám totiž prozrazuje, že liner je vyroben z 30% z plastového odpadu (Post-Consumer Recycled content – PCR). Tam ovšem ekologické výhody nekončí, jelikož použitou podložku můžete recyklovat v programu AD Circular.

Jaké jsou jeho další výhody?

Výhodou rPET lineru je i jeho vyšší pevnost, takže se nemusíte bát, že by se Vám etikety přetrhávaly. Jinak s etiketami je možné zacházet jako s běžnými papírovými etiketami – můžete je potiskovat voskovými páskami např. naší řadou EASYBASIC nebo BASIC. Odnímání etiket z lineru také nepředstavuje žádnou potíž, díky zcela hladkému povrchu lze etiket velmi lehce odejmout.