Již od roku 2002 řešíme Vaše projekty průmyslového značení.
  • +420 773 684 636
  • TTR@LT.cz

Leonardo technology v médiích

V Leonardu se intenzivně věnujeme publikační činnosti v odborných časopisech s internetových portálech. Aktuálně jsme pro Vás napsali následující.

Máme řešení na míru pro každého!

Elektrotechnika, potravinářství, lahvárenství, automotive, chemie, kosmetika, mlékárenství, zdravotnictví.

Domluvte si schůzku

Speciální 3M™ krycí folie pro nové výrobky

Ať už je to nový tablet, automobil nebo třeba chladnička - takřka všechny nové výrobky jsou ochráněny pomocí samolepící fólie. 3M má v portfoliu speciální krycí fólii, která splňuje náročné požadavky na ochranu citlivých ploch nových výrobků.

3M FM1542

Co je to za materiál?

Jedná se o transparentní samolepící materiál 3M™ Clear Polyester Durable Label Material s označením FM1542. Materiál využívá odnímatelného adhesiva R3500, které zaručuje skvělou průhlednost a odnímatelnost beze zbytků lepidla z tak hladkých povrchů, jako je sklo, kovy a plasty (včetně polystyrenu). Díky tomuto odnímatelnému adhesivu je možné etiketu z materiálu FM1542 odnímat a přemisťovat bez zbytkového lepidla na cílovém povrchu.

Jaké jsou další výhody materiálu FM1542?

Protože se tento materiál FM1542 standardně dodává na silikonové podložce, lze jej zpracovat stejně, jako jakýkoliv jiný materiál etiket. Jsme tak schopní Vám připravit jakýkoliv tvar na míru. Zároveň jej lze potisknout pomocí digitálního tisku, flexotisku nebo termotransferového tisku - i zde Vám umíme nabídnout širokou škálu možností potisku. Tento materiál dále vyniká přilnavostí, odolností vůči UV záření a průzračností.

V jakých aplikacích se FM1542 nejčastěji používá?

Materiál lze použít v široké škále aplikací. Jak zmíněno na začátku textu, své oblíbenosti se těší zejména mezi výrobci elektroniky, displejů a dílů náchylných k poškrábání. Zároveň lze krycí fólii FM1542 použít i jako laminační nebo krycí vrstvu. Materiál se může díky mnoha možnostem potisku použít i jako standardní transparentní etiketa.