Již od roku 2002 řešíme Vaše projekty průmyslového značení.
  • +420 773 684 636
  • TTR@LT.cz

Leonardo technology v médiích

V Leonardu se intenzivně věnujeme publikační činnosti v odborných časopisech s internetových portálech. Aktuálně jsme pro Vás napsali následující.

Máme řešení na míru pro každého!

Elektrotechnika, potravinářství, lahvárenství, automotive, chemie, kosmetika, mlékárenství, zdravotnictví.

Domluvte si schůzku

Speciální etikety na zkumavky s luminiscenčním lepidlem

Transparentní barva, široký rozsah teplot a luminiscenční lepidlo. To je výčet jen některých požadavků na etikety na zkumavky ve zdravotnictví. S čím vším si takové etikety musí poradit a jak jsou na to vybavené?

 specialni etikety na zkumavky leonardo technology

Čemu musí taková etiketa odolávat?

Jelikož je taková etiketa používána nejčastěji ve farmaceutickém a zdravotnickém průmyslu, musí etiketa zvládnout následující:

  • kontakt s chemikáliemi – zejména s alkoholy a biologickými materiály
  • nízké teploty – biologické materiály se velmi často zmrazí ve zkumavkách pro další použití
  • malý poloměr zkumavky a její apolární povrch – velké zakřivení povrchu zkumavky a materiál zkumavky kladou vysoké nároky na přilnavost lepidla

Jak jsou na to etikety vybavené?

Tyto etikety jsou vybaveny speciálním luminiscenčním lepidlem, které vyniká:

  • zlepšeným výkonem přilnavosti na malých průměrech (zkumavky)
  • nadstandardní transparentností materiálu
  • možností 100% kontroly správnosti aplikace etikety na substrát pomocí UV světla (lepidlo v etiketě se rozsvítí a je tak možnost zkontrolovat i nepřilnavost nerozeznatelnou lidským okem - jak vidno v obrázku níže)

 

luminiscencni lepidlo

Čím se dají etikety potisknout?

Výrobce Avery Dennison uvádí, že lze takové etikety potisknout všemi konvenčními způsoby. Co se týká potisku termotransferovou tiskárnou, zde důrazně doporučujeme vyzkoušet barvící pásky nejen v tiskárně, ale aplikované přímo na zkumavku – může tam docházet k odloupávání potisku díky malému průměru zkumavky a povrchovému napětí etikety.

Dle našich testů můžeme doporučit naše TTR pásky SPREMIUM HYBRID která je podle reference našeho zákazníka odolná vůči mrazu (až -80°C), isopropanolu, etanolu, krému a otěru. K tomu jsou vhodné pro všechny typy TTR tiskáren bez ohledu na typ tiskové hlavy. Více o této pásce se můžete dočíst v tomto článku.

Odolné TTR pásky SPREMIUM HYBRID pro ploché i šikmé hlavy

Dají se tyto etikety aplikovat automatizovaně?

Tyto speciální etikety máme aktuálně používáme v projektu na značení zkumavek pro PCR testy. V samostatném článku se můžete podívat i jak se etikety automaticky aplikují na zkumavky pomocí naší technologie.

 

p>Máte zájem o tyto etikety? Vyplňte formulář níže a neváhejte nás kontaktovat! (Pokud potřebujete i tiskárnu, přidejte tuto informaci do poptávky, rádi Vám pomůžeme.)