Již od roku 2002 řešíme Vaše projekty průmyslového značení.
  • +420 773 684 636
  • TTR@LT.cz

Leonardo technology v médiích

V Leonardu se intenzivně věnujeme publikační činnosti v odborných časopisech s internetových portálech. Aktuálně jsme pro Vás napsali následující.

Máme řešení na míru pro každého!

Elektrotechnika, potravinářství, lahvárenství, automotive, chemie, kosmetika, mlékárenství, zdravotnictví.

Domluvte si schůzku

TYVEK® a potisk TTR páskou? Zkuste naší řadu LT STANDARD R/FH

Mezi materiály náročné na termotransferový potisk se řadí i řada materiálů TYVEK®. Naše řada termotransferových barvicích pásek STANDARD R/FH nejen že zvládá materiál potisknout, ale nabízí i zajímavou odolnost.

tyvek1

Co je to TYVEK®?

TYVEK® je obchodní označení polyethylenové folie vyráběnou firmou DuPont. V běžném životě se s ní lze setkat zejména ve stavebnictví, zdravotnictví a obalovém průmyslu. Nicméně své uplatnění nalezne i právě v polygrafickém průmyslu. S jeho variacemi se můžete setkat jako s festivalovými náramky nebo různými visačkami, určenými například k označení mladých stromků, květin, a nebo třeba i k našívání na BigBag. Nicméně všichni uživatelé materiálu TYVEK® těží z jeho klíčových vlastností: je velmi odolný vůči vodě a je téměř nemožné ho roztrhnout.

Proč je náročné vybrat správnou barvicí pásku na potisk?

Potisk materiálu TYVEK® pomocí termotransferové technologie se může proměnit v poměrně náročnou disciplínu. Ač se jedná o polyesterový materiál, ne vždy dosahuje barvicí páska požadovaného výsledku. Zpravidla může jít o nízkou tmavost tisku nebo nevyhovující voděodolnost. Zde se většina zákazníků setkává s velikým problémem, protože tady neplatí pravidlo o tom, že pryskyřičná (resinová) TTR páska bude zaručovat vyšší kvalitu tisku.

Kterou barvicí pásku tedy vybrat?

Určitě požádejte dodavatele o otestování kompatibility barvicí pásky a vašeho typu materiálu TYVEK®. Dle našich zkušeností se může výsledek lišit u základního a barveného materiálu TYVEK®.

Pro náš test jsme měli k dispozici materiál TYVEK® 1057D, který jsme zkombinovali s barvicí páskou LT STANDARD R/FH (od výrobce Ricoh Industries), kterou jsme použili v tiskárně Novexx XLP514. Oproti konkurenčním barvicím páskám (i těm určeným k potisku textilu) si páska STANDARD R/FH poradila okamžitě s takto náročným materiálem (nastavená rychlost 4 ze 16, tmavost 50%).

Potištěný TYVEK® 1057D jsme následně podrobili testu kontaktu s vodou. Jak můžete vidět na fotografii níže, potisk odolal i proudu vody.

tyvek2