Již od roku 2002 řešíme Vaše projekty průmyslového značení.
  • +420 773 684 636
  • TTR@LT.cz

Leonardo technology v médiích

V Leonardu se intenzivně věnujeme publikační činnosti v odborných časopisech s internetových portálech. Aktuálně jsme pro Vás napsali následující.

Máme řešení na míru pro každého!

Elektrotechnika, potravinářství, lahvárenství, automotive, chemie, kosmetika, mlékárenství, zdravotnictví.

Domluvte si schůzku

Zvládnou až -196°C! Etikety pro kryogenické prostředí

Uskladnění a převoz biologických a farmaceutických materiálů vyžaduje řádné označení, které musí odolat nejen ultra nízkým teplotám. Řešením jsou etikety pro kryogenické prostředí.

kryogenicke etikety

Teploty hluboko pod bodem mrazu

Velkou roli zde hrají právě požadavky na samotný transport a skladování. Biologické materiály (např. vakcíny, séra) se převáží a skladují buď na suchém ledu (-80°C) nebo za přítomnosti kapalného dusíku (až -196 °C). Etikety tak musí být odolat hlubokému mrazu po celou dobu použití. K tomu jim dopomáhají adheziva od Avery Dennison s označeními C2050P a S2196.

Aplikace etiket

Při výběru materiálu je třeba dbát i na styl aplikace. Aplikujete etikety na zkumavky ručně? I při teplotách -50°C? Avery Dennison zde doporučuje C2050P, což je první adhezivum na trhu, které lze aplikovat právě při teplotách až -50°C. Pokud zvažujete vysokorychlostní aplikaci etiket pomocí automatizované linky, lze zde doporučit S2196. Aktuální zkušenosti Avery Dennison ukazují, že S2196 se hodí pro vysoko-objemové aplikace pomocí aplikátoru etiket.

Zakřivený povrch

Kombinace ultra nízkých teplot a velmi malého poloměru zkumavek je vystavuje etikety velmi vysokým nárokům. Běžné etikety by mají tendenci se z takových povrchů částečně odlepovat nebo dokonce i odpadávat. To je pro farmaceutický a mikrobiologický průmysl nepřijatelné. Lepidla C2050P a S2196 poskytují více než dostatečnou přilnavost na zkumavkách, lahvičkách a jiných nádobkách velmi malých poměrů i za extrémně nízkých teplot.

 


Zdroj: https://label.averydennison.com/eu/en/home/products/pharmaceutical-labels/cryogenic-labels-for-vaccines.html