Již od roku 2002 řešíme Vaše projekty průmyslového značení.
  • +420 773 684 636
  • TTR@LT.cz

Leonardo technology v médiích

V Leonardu se intenzivně věnujeme publikační činnosti v odborných časopisech s internetových portálech. Aktuálně jsme pro Vás napsali následující.

Máme řešení na míru pro každého!

Elektrotechnika, potravinářství, lahvárenství, automotive, chemie, kosmetika, mlékárenství, zdravotnictví.

Domluvte si schůzku

Až třikrát delší výdrž tiskové hlavy – jak na to?

Životnost tiskové hlavy je ovlivněna mnoha faktory: nastavenou teplotou tisku, prašností prostředí, typem tisku. Ovšem existuje velmi jednoduchý trik, jak docílit až třikrát delší životnosti tiskové hlavy. Jak na to?

tiskova hlava datamax original kyocera2

Jaký je rozdíl mezi přímým termotiskem a termotransferovým tiskem

Rozdíl mezi přímým termotiskem a termotransferovým tiskem je ten, že u přímého termotisku není potřeba barvicí pásky. Potisk se na etiketě objeví díky speciální termocitlivé vrstvě, kterou má etiketa už z výroby. Jedná se nejčastěji o termocitlivé papírové etikety.

Ovšem takové termocitlivé etikety jsou většinou vyrobeny z hrubšího až jemně abrasivního papíru, který je v přímém kontaktu s tiskovou hlavou. Navíc termocitlivé etikety potřebují vyšší teplotu tiskové hlavy, aby byl potisk dostatečně kvalitní. To vše má vliv na životnost tiskových hlav.

Máme řešení pro papírové etikety

Pokud tisknete na papírové etikety, doporučujeme použití voskové termotransferové pásky. Nejen že voskové pásky poskytují ochranou vrstvu tiskovým hlavám díky hladšímu povrchu pásky, ale je díky nim také možné snížit teplotu tisku.

I zde je ovšem třeba dbát na kvalitu voskové pásky, jelikož nekvalitní TTR pásky budou vyžadovat vyšší teplotu a mohou na tiskové hlavě vytvářet nežádoucí povlak. V tomto ohledu jsme schopní pomoci díky našim dvěma řadám voskových pásek EASYBASIC a BASIC. Vždy doporučujeme si kupovat o trochu širší pásku než je potiskovaná etiketa. S výběrem rádi poradíme.

Toto můžete udělat ihned

Kromě následování našich 5 tipů pro správnou péči o tiskové hlavy existují i kroky, které můžete udělat hned. Určitě si je ale vytestujte vzhledem k Vašim aktuálním podmínkám.

1) Snižte teplotu tisku

Vyšší teplota při tisku zpravidla znamená lepší výsledek. Ale vysoká teplota znamená také kratší životnost tiskové hlavy. Otestujte nejnižší možnou teplotu, při které je Váš tisk přijatelný. Ovšem pozor – pokud je Vaše tisková hlava znečištěná, výsledek se nemusí projevit. Je potřeba i pravidelné čištění.

2) Upravte rychlost tisku

Vyšší rychlost zpravidla potřebuje vyšší teplotu při tisku. Zvažte, zdali opravdu potřebujete aktuální rychlost. Pokud ano, prověřte, zdali máte vysokorychlostní TTR pásky. Ty jsou speciálně navrženy pro rychlý tisk, jelikož nepotřebují tak vysokou teplotu. V tomto ohledu Vám můžeme pomoci se speciální kategorií vysokorychlostních TTR pásek do baliček a pro přímý potisk obalů.

3) Upravte přítlak tiskové hlavy

U tohoto kroku doporučujeme konzultaci se servisním technikem Vaší tiskárny. Zde platí rovnice, čím nižší přítlak tím delší životnost.

Další tipy a nápady máme sepsány v článku 5 tipů pro správnou péči o tiskové hlavy.
Pokud potřebujte radu, jak vyměnit tiskovou hlavu, máme pro Vás článek zde: Jak vyměnit tiskovou hlavu v TTR tiskárně?

Potřebujte novou tiskovou hlavu? Vyplňte formulář níže a my se Vám ozveme obratem.