Již od roku 2002 řešíme Vaše projekty průmyslového značení.
  • +420 773 684 636
  • TTR@LT.cz

Leonardo technology v médiích

V Leonardu se intenzivně věnujeme publikační činnosti v odborných časopisech s internetových portálech. Aktuálně jsme pro Vás napsali následující.

Máme řešení na míru pro každého!

Elektrotechnika, potravinářství, lahvárenství, automotive, chemie, kosmetika, mlékárenství, zdravotnictví.

Domluvte si schůzku

TEST: Co zvládne nylonová etiketa s potiskem páskou AXR® TX?

Odolnost vůči praní, žehlení i vůči chemikáliím – to jsou základní předpoklady úspěšného potisku na textilních etiketách. Připravili jsme si tři jednoduché testy v reálném prostředí pro nylonové etikety potištěné TTR páskou AXR® TX. Jak si tato kombinace vedla?

 

Nejprve ovšem začněme technickými údaji:

Materiál etikety: nylonový taft pro oboustranný potisk v šíři 110 mm
TTR páska: AXR® TX od výrobce inkanto/ARMOR
Tiskárna: Novexx XLP 504

 

Odolnost vůči abrasivnímu čističi

Celou sérii pokusů jsme odstartovali doslova „drsně“. Na otestování odolnosti potisku TTR páskou AXR® TX jsme použili abrasivní čistič, známý též jako solvina, a vodu. Čistič jsme nejdříve aplikovali přímo na potisk, důkladně promnuli a následně opláchli silným proudem vody. Potisk TTR páskou AXR® TX nedoznal žádných změn.

Odolnost vůči praní

Následně, v domácím prostředí, jsme identickou nylonovou etiketu poslali s běžným prádlem do pračky. Zvolili jsme program praní na 40°C, trvající zhruba hodinu a půl. Pro prací proces jsme použili prací prášek řady Feel Eco a aviváž stejné značky. Ač byla etiketa na konci praní pomačkaná, s potiskem se nic nestalo. A to ani po celodenním sušení na přímém slunci. I při tomto testu TTR páska AXR® TX obstála na jedničku.

Odolnost vůči žehlení

Posledním testem potisku bylo žehlení. Výrobce inkanto deklaruje, že potisk páskou AXR® TX nebude mít problém s vysokými teplotami ani párou ze žehličky. Žehličku jsme zapnuli naplno a po pár vyžehlených kusech textilu jsme na prkno položili i vypranou a sluncem vysušenou etiketu. A ani vysoká teplota nepoškodila potisk.

A závěr? Nylonové etikety s potiskem TTR páskou AXR® TX úspěšně zvládly všechny testy. Potisk na nylonové etiketě si poradil s vodou, abrasivním čističem, pracím práškem, aviváží a nakonec i s vysokou teplotou.